Sport voor senioren

Sport voor senioren

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Sport en beweging is, ook voor senioren, een bezigheid die niet alleen goed is voor de gezondheid maar ook voor het geestelijk welzijn. Door het trainen van de coördinatie worden de hersenen continue geprikkeld. Maar niet elke sport is geschikt om pas op latere leeftijd mee te starten. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor ‘Meer bewegen voor ouderen’ in de aanvullende verzekering. Bekijk de verzekeringen voor senioren om te bekijken welke aanbieders deze bepaling hebben opgenomen.

Ga goed voorbereid van start

Overleg eerst met uw huisarts voordat u start met sporten. Dat geldt uiteraard niet als u alleen maar een eindje wilt gaan wandelen of fietsen. Begin altijd rustig met een nieuwe sportieve activiteit. Meer lichamelijke inspanningen geven meer afvalstoffen in het bloed en het lichaam heeft enige tijd nodig om die grotere toevoer te kunnen verwerken. Drijf de inspanning geleidelijk op en stop meteen als het niet meer gaat. Denk ook goed aan uw veiligheid: draag aangepaste (sport) kleding en goede schoenen. Tevens is regelmaat heel belangrijk: sport het liefst 2 tot 3 keer per week, minstens 30 minuten.

Kies de sport die bij u past

U kunt altijd aan sport doen omdat er genoeg variatie bestaat qua intensiteit is. De sporten die het meest worden beoefend zijn: fietsen, wandelen, dansen, turnen, zwemmen, langlaufen, golfen enzovoort. Joggen en tennissen zijn vrij belastende sporten die veel training en inspanning kosten. Het is logisch dat senioren die altijd al een sport beoefend hebben, deze gerust kunnen blijven doen. Zorg wel altijd voor een goede warming-up.

U kan zelf aan de slag om uw conditie op peil te houden, bijvoorbeeld door dagelijks een wandeling te maken en een paar ontspanningsoefeningen (yoga) te doen. Als u wil kunt u ook in groepsverband bewegen. Dat maakt het direct ook gezellig!

Op zoek naar de goedkoopste ouderen zorgverzekering? Vergelijk nu en vind een ouderen zorgverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.