Steeds meer particuliere klinieken met betere kwaliteit

Steeds meer particuliere klinieken met betere kwaliteit

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Particuliere klinieken

De zorg in particuliere klinieken wordt steeds beter constateert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De Inspectie ziet steeds meer kwaliteitsbewustzijn bij de klinieken.

Kwaliteit

Elk jaar komt de IGZ met een rapport over de particuliere klinieken in Nederland. Het aantal Nederlandse particuliere klinieken blijft groeien. Deze klinieken nemen een deel van de ziekenhuiszorg op zich. Het is daarom van groot belang dat de kwaliteit van de zorg in deze klinieken goed genoeg is. Dat de klinieken steeds meer kwaliteitsbewustzijn hebben, blijkt onder andere uit de groei van het aantal klinieken met een kwaliteitscertificaat. In 2013 is dit aantal gestegen van 54 procent naar 77 procent. In totaal zijn er momenteel 252 particuliere klinieken met een kwaliteitscertificaat. De verwachting is dat er in 2014 nog meer klinieken een certificaat zullen behalen.

Verbeterpunten

De klinieken dienen echter wel de risico’s voor patiëntveiligheid beter in kaart te brengen. Ook plaatst de Inspectie kanttekeningen bij de structurele screening op delier. Dit is een psycho-organische stoornis, een periode van actute verwardheid. Het percentage van patiënten die een screening krijgen is gestegen van 3 procent in 2012 naar 13 procent in 2013. De Inspectie is echter nog niet helemaal tevreden met deze stijging. Het percentage moet volgens de Inspectie verder omhoog en spreekt de klinieken die nog niet over een screening beschikken daarop aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.