Student kan verdienen op zorgtoeslag

Student kan verdienen op zorgtoeslag

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Studenten zorgtoeslag

Wist je dat een student kan verdienen op zijn zorgverzekering? Raar maar waar, het is mogelijk voor een student om meer geld binnen te krijgen aan zorgtoeslag dan wordt betaald aan de zorgverzekering.

Afgelopen dinsdag is de hoogte van de zorgtoeslag voor 2015 bekend gemaakt. Deze is voor de laagste inkomensgroepen, waar studenten vaak onder vallen, vastgesteld op 78 euro per maand. Dit terwijl de goedkoopste basisverzekeringen met het hoogste eigen risico slechts rond de 66 euro kosten. Op deze manier kan een student eenvoudig 144 euro op jaarbasis verdienen.

Het verplicht eigen risico voor 2015 bedraag 375 euro, dit kan echter vrijwillig verhoogd worden tot 875 euro. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie uitvalt. Als vuistregel kan worden uitgegaan van een premiebesparing van de helft van het verhoogde eigen risico – je betaalt zo’n 250 euro minder per jaar aan premie wanneer je je eigen risico met 500 euro verhoogt.

Wanneer haar hiernaar gevraagd wordt stelt Minister Schippers van Volksgezondheid “Die vraag krijg ik elk jaar. […] De zorgtoeslag is een tegemoetkoming in alle zorgkosten, die bestaan uit de maandelijkse verzekeringspremie en de aanspraken op het eigen risico”.

Vergelijk nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.