Te weinig rekening gehouden met vrouwelijke patienten

Te weinig rekening gehouden met vrouwelijke patienten

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Wanneer we zorg moeten krijgen, verwachten we ook dat deze goed is. Echter is dat niet altijd het geval. Zo blijkt dat er te weinig rekening gehouden wordt met de verschillen die er zijn tussen man en vrouw. Het lichaam van man en vrouw zit natuurlijk heel anders in elkaar. Klachten die bij zowel een man als vrouw hetzelfde zijn, betekent niet automatisch dat het ook dezelfde diagnose zal worden. Echter wordt hier maar weinig naar gekeken in de zorg, en dat is voor mensen die problemen hebben, zorgelijk. Ook zij willen natuurlijk een goede diagnose krijgen voor de klachten die ze hebben.

Verschillen

Een verschil dat bijvoorbeeld behoorlijk groot is, is dat vrouwen gemiddeld langer leven dan mannen. Het gaat hier niet om een paar maanden, maar om maar liefst 3,6 jaar langer. Daarbij komt dat bij vrouwen minder vaak kanker voorkomt en er minder sprake is van verslavingen. Uiteraard betekent dat niet dat vrouw zijn meer voordelen heeft. Veel vrouwen krijgen last van een chronische ziekte, en ze zeggen dat dit gemiddeld zes jaar eerder is dan bij een man. Weer een behoorlijk groot verschil. Dan is er nog niet gesproken over wie van de twee er meer in het ziekenhuis ligt: man of vrouw? Hierbij is niet gekeken naar zwangerschap of bevalling. Wanneer deze niet worden meegeteld, komt het erop neer dat vrouwen 10% meer in het ziekenhuis liggen.

Vergeet niet de medicijnen en de huisarts waar we vaak gebruik van maken. Vrouwen maken zich over het algemeen wat sneller druk en gaan vaker naar een huisarts. Ook slikken ze over het algemeen vaker medicijnen dan mannen.

De conclusie is dat er gewoon te weinig informatie is over het vrouwelijk lichaam, waardoor het stellen van de juiste diagnose lastig is en vaak ook niet gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.