Tips bij het kiezen van een zorgverzekering

Tips bij het kiezen van een zorgverzekering

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Zorgverzekeraars

Tegenwoordig is er een groot scala aan zorgverzekeringen. Door dit grote aanbod kan het voor mensen moeilijk zijn een geschikte zorgverzekering te kiezen. Het is belangrijk dat er een zorgverzekering gekozen wordt die het beste aansluit bij uw zorgbehoeften. Hieronder staan een paar handige tips voor het afsluiten van een andere zorgverzekering.

1. Bekijk uw huidige zorgverzekering

De eerste stap is het bekijken van uw huidige zorgverzekering. Voldoet de huidige polis nog aan uw zorgbehoeften? Bent u tevreden met de werkwijze van uw huidige zorgverzekeraar? Zo niet, dan is het verstandig om na te denken over een andere zorgverzekering.

2. Naturapolis of restitutiepolis?

Wilt u liever zelf uw zorgverlener en ziekenhuis kiezen? Of vindt u het een fijner idee als uw zorgverzekeraar de zorgverleners uitkiest? Controleer wat de mogelijkheden zijn voor een natura- of een restitutiepolis. Let er wel op dat een restitutiepolis dankzij de grote keuzevrijheid een stuk duurder is dan een naturapolis.

3. Dekking in het buitenland

Gaat u vaak naar het buitenland? Bekijk dan goed hoe de medische kosten in het buitenland gedekt zijn. In het buitenland kan de zorg namelijk een stuk duurder zijn dan in Nederland. Daarnaast dekken niet alle zorgverzekeraars de zorgkosten die gemaakt zijn in het buitenland. U heeft ook de mogelijkheid om de medische kosten in het buiten te verzekeren door een reisverzekering af te sluiten.

4. Meldt pasgeboren kinderen tijdig aan

Zorg ervoor dat uw pasgeboren kind op tijd wordt aangemeld bij uw zorgverzekeraar. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen de kosten namelijk erg hoog oplopen in geval van ziekte. De zorgkosten worden dan niet door de zorgverzekeraar vergoed. Uw kind moet binnen 4 maanden na de geboorte worden aangemeld en is dan gratis meeverzekerd op uw zorgverzekering (of die van uw partner).

5. Kinderen meeverzekeren

Kinderen moeten tot hun 18e jaar meeverzekerd worden bij één van de ouders. Het is verstandig om het kind mee te laten verzekeren met de meest uitgebreide polis. Uw kind kan dan namelijk ook profiteren van deze uitgebreide polis. U moet dit wel zelf controleren, want dit gebeurt niet vanzelf.

6. Partner apart verzekeren

Het wordt aangeraden om uzelf en uw partner apart te verzekeren. Iedereen heeft namelijk andere zorgbehoeften. U heeft misschien een aanvullende verzekering nodig voor fysiotherapie, terwijl uw partner een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen nodig heeft. Wanneer uw partner apart is verzekerd, kunt u voorkomen dat u onnodig verzekerd bent voor zorg die u toch niet gebruikt.

7. Bespaar door collectieve zorgverzekering

U kunt geld besparen door u collectief te laten verzekeren. De maandelijkse premies van collectieve zorgverzekeringen zijn in de meeste gevallen lager dan normaal. U kunt u bijvoorbeeld collectief via uw werkgever verzekeren. Of via de fitnessclub waar u lid van bent. Vraag naar de mogelijkheden.

8. Bespaar door verhogen vrijwillig eigen risico

Een andere manier om geld te besparen is het vrijwillig verhogen van het eigen risico. Dit is echter alleen interessant voor mensen die verwachten het eigen risico niet op te maken. Door de verhoging van het eigen risico wordt de maandelijkse premie lager. Het eigen risico kan in stappen van €100 verhoogd worden tot een maximum van €500.

9. Zeg tijdig je huidige zorgverzekering op

U heeft de mogelijkheid om tot 31 januari 2015 over te stappen op een andere zorgverzekering. Het is echter wel van belang dat de huidige verzekering voor 1 januari opgezegd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.