Tips overstappen zorgverzekering

Tips overstappen zorgverzekering

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

De premies voor de zorgverzekeringen zijn dit jaar flink omlaaggegaan, hoog tijd om te gaan vergelijken en dik te besparen op de zorgvezekering! Tot 31 december kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Lees deze tips en je bent helemaal klaar om over te stappen.

Basisverzekering of aanvullende verzekering?

De basisverzekering is voor iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder verplicht. Elke zorgverzekeraar biedt daarnaast aanvullende zorgverzekeringen aan, zoals tandartsverzekeringen en aanvullende verzekeringen die dekking voor fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen bieden. Wanneer je in goede gezondheid verkeert is het vaak een stuk goedkoper om je niet aanvullend te verzekeren en eventuele zorgkosten zelf te betalen.

Maak gebruik van kortingen

Bij veel zorgverzekeringen kun je gebruik maken van collectieve kortingen die via de werkgever, een stichting of vereniging afgesloten kunnen worden. Benieuwd of jij in aanmerking komt voor korting? Bekijk het overzicht van korting zorgverzekering.

Eigen risico verhogen?

Als je echt flink wil besparen op je zorgverzekering kun je er voor kiezen je eigen risico vrijwillig te verhogen. Het wettelijk verplichte minimale eigen risico bedraagt 360 euro, dit kan vrijwillig verhoogd worden tot 860 euro. Wanneer je je eigen risico verhoogt tot het maximale eigen risico scheelt dit zo’n 20 euro op je maandpremie. Let wel op dat wanneer je zorgkosten maakt (met uitzondering van de huisarts) je de eerste 860 euro zelf zal moeten voldoen!

Kies voor een internetverzekering

Door voor een zorgverzekering te kiezen waar je de meeste zaken via internet regelt betaal je een stuk minder aan premie. Hier staat wel tegenover dat deze verzekeringen geen vrije zorgkeuze hebt en je bij zorg dus gebonden bent aan de gecontractueerde keuzes van de zorgverzekeraar. Bekende internetverzekeraars zijn onder andere Anderzorg (onderdeel van Menzis), TakeCareNow (Agis) en Bewuzt (VGZ). Ook besparen op je zorgverzekering? Vergelijk nu alle zorgverzekering en bespaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.