Topman Menzis roept op tot verlagen eigen risico

Topman Menzis roept op tot verlagen eigen risico

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Rogier van Boxtel, zowel fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer als topman van zorgverzekeraar Menzis roept op tot het verlagen van het eigen risico. Daarnaast zou de basispremie toch “een stukje” inkomensafhankelijk gemaakt moeten worden. Dit zei Van Boxtel afgelopen zondag in het programma Buitenhof.

Groot aantal moeite met betalen premie

De uitspraken van Van Boxtel zijn ingegeven door het bestaan van een grote groep verzekerden die moeite heeft met het betalen van de premie. De topman van Menzis, een van de grote vier zorgverzekeraars van Nederland, zegt alleen bij Menzis al bijna 100.000 verzekerden te zien die moeite hebben met het betalen van hun premie en daardoor gebruik maken van een betalingsregeling. Ook andere verzekeraars zouden een grote groep verzekerden hebben met betalingsproblemen.

Het voorstel van Van Boxtel komt voort uit het meer lucht geven van mensen met weinig financiële ruimte. “Dit kabinet moet het maatschappelijk signaal, dat veel mensen knel komen te zitten, echt ter harte nemen”.

Eind 2012 sneuvelden eerdere plannen van regeringspartijen VVD en PvdA om de zorgpremie inkomensafhankelijk te maken. De plannen verdwenen, nadat ze waren gepresenteerd in het regeerakkoord, alsnog van tafel nadat grote onrust ontstond in de achterban van de VVD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.