Vaker hoog eigen risico

Vaker hoog eigen risico

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Vrijwillig eigen risico

Heeft u een verhoogd eigen risico? U bent lang niet de enige. Uit onderzoek van vergelijkingssite Independer komt naar voren dat steeds meer mensen kiezen voor een vrijwillig verhoogd eigen risico. De site meldt dat dat het aantal mensen dat het eigen risico vrijwillig verhoogt sinds 2010 behoorlijk in de lift zit.

Uit haar eigen gegevens concludeert Independer dat voor 2010 slechts enkele procenten van de afsluiters kozen voor een verhoogd eigen risico. Het percentage dat tegenwoordig kiest voor een hoger eigen risico zou in 2014 bijna een kwart van de gebruikers van de site hiervoor hebben gekozen.

Eigen risico vrijwillig verhogen

In 2015 heeft iedereen een verplicht minimaal eigen risico van 375 euro, wat verhoogd kan worden tot 875 euro eigen risico. Door het eigen risico vrijwillig te verhogen kan worden geprofiteerd van een lagere premie die ongeveer uitkomt op de helft van de verhoging. Het eigen risico verhogen brengt vanzelfsprekend ook een risico met zich mee. Wanneer zorgkosten worden gemaakt die onder het eigen risico vallen zullen de zorgkosten ter hoogte van het eigen risico uit eigen zak moeten worden betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.