Hoe kan ik overstappen?

Hoe kan ik overstappen van zorgverzekering?

Gerelateerde vragen

Antwoorden op deze vraag

Antwoord door GoedkoopsteZorgverzekering.nl op 5 november 2014

Overstappen van zorgverzekering is erg eenvoudig. Standaard gaat u met uw zorgverzekering een overeenkomst met een looptijd van 1 jaar aan. Omdat deze overeenkomst na een jaar afloopt kunt u dan ook overstappen.

Bekendmaking premies

Er kunnen meerdere redenen zijn dat u over wenst te stappen, zo kunt u ontevreden zijn over de service van uw huidige zorgverzekeraar of wenst u een uitgebreidere dekking. In de meeste gevallen wordt een overstap echter gemotiveerd door het motief om geld te besparen, u wilt de goedkoopste optie.

Wanneer u geld wil besparen is het natuurlijk verstandig om af te wachten tot alle premies bekend zijn. Pas dan weet u of, en hoeveel u goedkoper uit zult zijn met een nieuwe zorgverzekering.

Opzegging zorgverzekering

Bij een overstap zegt uw nieuwe zorgverzekering automatisch uw oude zorgverzekering op, daar hoeft u verder niets voor te doen. Nadat u van uw nieuwe zorgverzekeraar uw verzekeringsbewijs heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen bedenktijd, gedurende deze twee weken kunt u nog afzien van uw keuze en toch voor een andere zorgverzekering kiezen.

Beantwoord ook deze vraag