Zorgverzekering na 18e verjaardag?

Zorgverzekering na 18e verjaardag?

 

Wat gebeurt er met mijn zorgverzekering na mijn 18e verjaardag?

Antwoorden op deze vraag

Antwoord door GoedkoopsteZorgverzekering.nl op 4 november 2014

Tot je 18e verjaardag ben je voor je zorgverzekering gratis meeverzekerd geweest met je ouders of verzorgers. Ingeschreven staan op de polis van je ouders wordt dit ook wel genoemd. Helaas moet er ook voor jouw zorgverzekering premie worden betaald, vanaf de dag dat je 18 wordt. Dit geldt voor zowel de basisverzekering of eventuele aanvullende verzekeringen.

Ingeschreven blijven bij je ouders

Ook na je 18e kun je ervoor kiezen om ingeschreven te blijven staan op de polis van je ouders. Je bent dan voor dezelfde zaken verzekerd als je ouders – ook de aanvullende verzekeringen die zij hebben gelden dan ook voor jou. De premie wordt dan in rekening gebracht bij degene op wiens naam de polis staat. Op een gegeven moment zal de zorgverzekering je een eigen polis aanbieden. Zo kun je bij VGZ tot je 30e ingeschreven staan op de polis van je ouders.

Een eigen zorgverzekering

Naast ingeschreven blijven staan bij je ouders is het natuurlijk ook mogelijk een eigen zorgverzekering af te sluiten, ook al ben je nog thuiswonend. Het grote voordeel hiervan is dat je een zorgverzekering af kunt sluiten die beter bij jouw wensen past dan de zorgverzekering van je ouders. Zo kan het zijn dat je ouders (dure) aanvullende verzekeringen hebben die jij helemaal niet nodig hebt.

In dat geval is het in veel gevallen een stuk goedkoper om je eigen zorgverzekering af te sluiten.

Beantwoord ook deze vraag