Vergelijken zorgverzekeringen steeds belangrijker

Vergelijken zorgverzekeringen steeds belangrijker

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Volgens De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) doen Nederlanders er goed aan om straks alle zorgverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Er moet goed gekeken worden naar de polisvoorwaarden om te zien met welke zorgverleners de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Begin met het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen en vind de goedkoopste zorgverzekering!

Zorgverzekering Vergelijken

De kans is groot dat je moet bijbetalen als je naar een tandarts of fysiotherapeut gaat met wie jou zorgverzekeraar géén contract heeft. Uit controle van NZa blijkt dat consumenten niet-gecontracteerde zorg niet altijd meer volledig vergoed krijgen. Dat geldt bijvoorbeeld in de GGZ. Door goed te vergelijken kom je niet later voor verassingen te staan.

Scheiding zorgaanbieders

De scheiding in vergoeding tussen gecontracteerde en niet-gecontracteerde aanbieders vindt NZa een positieve ontwikkeling. Zorgverzekeraars kopen bepaalde behandelingen selectief in: welke aanbieder levert goede zorg tegen een goede prijs? Die zorg vergoedt de verzekeraar volledig. Als zij dat niet zouden doen, dan moeten zorgverzekeraars voor alle kosten opdraaien en leidt weer tot hogere verzekeringspremies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.