Vergoeding buikwandcorrectie

Vergoeding buikwandcorrectie

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Een buikwandcorrectie, ook wel abdominoplastiek of buikwandplastiek genoemd, is een operatie die u kunt overwegen als de huid op uw onderbuik na bijvoorbeeld zwangerschap of gewichtsverlies uitgerekt is. De operatie is vrij kostbaar en daarom is het handig om te weten hoeveel uw verzekeraar vergoedt als u een dergelijke ingreep overweegt.

Met of zonder medische noodzaak

Verzekeraars maken onderscheid tussen een buikwandcorrectie met of zonder medische noodzaak. Als de buikwandcorrectie een medische noodzaak heeft, wordt deze door sommige verzekeraars vergoed na schriftelijke toestemming, bijvoorbeeld in de vorm van een machtiging. Hierbij geldt het wettelijk verplichte eigen risico niet, omdat de eventuele vergoeding niet in het basispakket zit. Denk hierbij aan een correctie omdat u ernstig belemmerd wordt in uw mobiliteit of omdat er herhaaldelijk ontstekingen plaatsvinden die alleen met een operatie kunnen worden weggenomen. Heeft de buikwandcorrectie geen medische noodzaak, dan wordt deze door sommige verzekeraars ook vergoed uit de aanvullende verzekering, tot een maximumbedrag per jaar. In zeer uitzonderlijke gevallen vergoeden sommige verzekeraars een gedeelte van de operatie uit het basispakket.

Zeker weten

Lang niet alle verzekeraars vergoeden een buikwandcorrectie, of de noodzaak nu medisch is of niet. Om zeker te weten of uw verzekeraar de operatie vergoed en welke indicatie u daarvoor moet hebben, is het een goed idee uw polisvoorwaarden elk jaar door te nemen en zo nodig contact op te nemen met uw intermediair of verzekeraar voor extra informatie.

Vergoedingen per verzekeraar

Verzekeraar Pakket Vergoeding buikwandcorrectie
De Amersfoortse AV Totaal Extra 100%, max. € 500,- (per jaar) (toestemming) (tot. budget plastische chirurgie) (mits medisch noodzakelijk)
De Amersfoortse AV Optimaal €500 per jaar, maximaal 9 dagen
De Amersfoortse AV Uitgebreid €750 per jaar, maximaal 14 dagen
IZA AV Classic 100% (toestemming) (indien sprake overhangende buikhuidplooi, diepte meer dan 6 cm en BMI < 30)
IZA AV Extra 100%, max. € 2500,- (gedurende looptijd verzekering) (verwijzing) (toestemming) (bij specifieke medische indicaties)
VGZ AV Fit en Vrij Pakket 100%, max. € 1000,- (p. jaar) (verwijzing) (toestemming) (tot. budget verzekering)
Menzis AV ExtraVerzorgd 100%, max. € 1000,- (gedurende looptijd verzekering)(verwijzing) (toestemming)
VGZ AV Plus 100%, max. € 2500,- (verwijzing) (toestemming)
VGZ AV Uitgebreid 100%, max. € 2500,- (verwijzing) (toestemming)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.