Vergoeding hulpmiddelen ouderen

Vergoeding hulpmiddelen ouderen

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Ouderen met een beperking of een chronische ziekte hebben vaak hulpmiddelen (rolstoelen, rollators en gehoorapparaten) of voorzieningen (vergoedingen of aanpassing aan het huis) nodig. Hulpmiddelen en voorzieningen helpen om zelfstandig te blijven. Maar wat vergoedt de verzekeraar allemaal? Wij helpen u graag verder met enkele relevante informatie.

Vergoedingen hulpmiddelen

‘Gewone’ hulpmiddelen: krijgt u vergoed. Daarbij kunt u denken aan een hoortoestel of incontinentiemateriaal. Vaak koopt uw zorgverzekeraar het hulpmiddel dan voor u. Wanneer u het hulpmiddel minder dan een halfjaar gebruikt dan kunt u het ook lenen bij de thuiszorgwinkel, waar u dan niet voor hoeft te betalen. Ook belangrijk om te weten is dat uw gemeente huishoudelijke hulp vergoedt, maar ook uw rolstoel, vervoer en woningvoorzieningen. De gemeente kan hulpmiddelen en voorzieningen voor u inkopen of u kunt ze zelf inkopen met een persoonsgebonden budget (PGB).

Heeft u door een ziekte of beperking in het dagelijks leven hulp nodig om zo goed mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen? Of uw bezigheden zoveel mogelijk te kunnen blijven doen? Dan kunt u bij hun gemeente terecht voor voorzieningen die u nodig hebt om:

  • Een huishouden te voeren 
  • Uzelf te verplaatsen in en om de woning
  • U binnen uw eigen regio te verplaatsen
  • Mensen te ontmoeten en sociale contacten aan te gaan.

Uw zorgverzekeraar vergoedt (een deel) van de kosten voor fysiotherapie wanneer u daarvoor aanvullend verzekerd bent. In de voorwaarden van uw aanvullende verzekering kunt u precies zien hoeveel u vergoed krijgt. U kunt ook zelf contact opnemen met uw verzekeraar of Goedkoopstezorgverzekering.nl enkele zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Heeft u alleen een basisverzekering, dan kunt u gebruikmaken van fysiotherapie, maar dan betaalt u de kosten voor uw behandelingen wel uit uw eigen portemonnee.

Vergoedingen chronische aandoeningen

Heeft u een chronische aandoening die op de landelijke lijst chronische aandoeningen staat, dan zijn de eerste 20 behandelingen voor uw eigen rekening, tenzij u aanvullend verzekerd bent. Als dat zo is, dan vergoedt uw zorgverzekeraar de eerste 20 behandelingen voor een gedeelte of zelfs volledig. In de voorwaarden van uw aanvullende verzekering staat precies hoeveel u vergoed krijgt. Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten vanaf de 21e behandeling vervolgens volledig vanuit de basisverzekering. Samen met uw therapeut en arts beslist u hoeveel behandelingen u nodig denkt te hebben. Bij uw therapeut kunt u informatie krijgen over uw recht op vergoeding van de behandeling.

Vergelijk en kijk via ons!

Bij ons kunt u zich informeren over verschillende ouderen zorgverzekeringen. Die kunt u dan meteen met elkaar vergelijken zodat u direct kunt zien of u elders beter en/of goedkoper verzekerd kan zijn. Bekijk de aanbiedingen van de diverse zorgverzekeraar en vind de goedkoopste senioren zorgverzekering. Hopelijk zit er voor u een betere aanbieder tussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.