Vergoeding van orthodontie in 2015

Vergoeding van orthodontie in 2015

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Orthodontie

Het is verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten als u verwacht dat u of uw kinderen een beugel nodig hebben in 2015. Een beugel wordt namelijk alleen vergoed vanuit de basisverzekering als er sprake is van een ernstige groeistoornis. Bedenk bij het kiezen van een andere zorgverzekering daarom goed na of een aanvullende verzekering voor orthodontie nodig is. Bij het afsluiten van een aanvullende verzekering is de leeftijd van uw kind van belang.

Vergoeding orthodontie

Wanneer uw kind onder de 18 jaar is moet hij of zij meeverzekerd zijn bij één van de ouders. Het is verstandig om het kind bij de ouder te mee te laten verzekeren die de meeste dekkingen heeft. Het kind wordt dan meeverzekerd in het aanvullende pakket van de ouder. Is uw kind ouder dan 18 jaar? Er zijn nog niet veel zorgverzekeraars die een goede vergoeding voor orthodontie vanaf 18 jaar bieden. Er zijn ook vaak bepaalde voorwaarden waar iemand boven de 18 jaar aan moet voldoen wil de orthodontie wel vergoed worden. Daarnaast zijn er ook zorgverzekeraars die speciale regelingen hebben voor mensen tot 22 jaar en vanaf 22 jaar. Informeer dus goed bij de zorgverzekeraar of orthodontie wel of niet vergoed wordt.

Afwijzing aanvullende verzekering

Wilt u een aanvullende verzekering voor orthodontie aanvragen? Bij de meeste aanvullende verzekeringen is er een vergoeding tot €1000 of tot €2000. Er is in de meeste gevallen ook sprake van een medische selectie. Bij deze selectie krijgt u een paar medische vragen voorgelegd. Het kan ook voorkomen dat de u een tandartsverklaring inleveren. Op basis van deze medische selectie kan de zorgverzekeraar u weigeren voor een aanvullende verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.