Orthodontie

Aanbevolen zorgverzekering orthodontie

De kosten voor een beugel lopen meestal op tot €2500. Orthodontie wordt echter niet vergoed vanuit de basisverzekering in 2015. Een beugel wordt alleen vergoed vanuit de basisverzekering wanneer iemand een ernstige groeistoornis heeft. Wanneer u of uw kind een beugel nodig heeft is het daarom verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Een gemiddelde orthodontie behandeling duurt tussen de twee en drie jaar, waardoor u dus voor twee of drie jaar een aanvullende verzekering moet afsluiten.

Kinderen tot 18 jaar

Is uw kind onder de 18 jaar? Hij of zij is dan meeverzekerd bij één van de ouders. Laat het kind altijd meeverzekeren met de ouder die de meeste behandelingen vergoed krijgt. Uw kind is dan namelijk ook verzekerd voor deze behandelingen. Wanneer u zelf een aanvullende zorgverzekering voor orthodontie heeft, is uw kind hier dus ook voor verzekerd. Heeft u geen aanvullende zorgverzekering voor orthodontie? U kunt ook een aparte polis voor uw kind aanvragen.

Vanaf 18 jaar

Er zijn nog niet veel zorgverzekeraars die een goede vergoeding voor orthodontie vanaf 18 jaar bieden. Vaak gelden bepaalde voorwaarden waar iemand boven de 18 jaar aan moet voldoen wil de orthodontie wel vergoed worden. Er zijn bij sommige zorgverzekeraars ook speciale vergoedingen voor mensen tot 22 jaar en vanaf 22 jaar. Bekijk dus goed per zorgverzekeraar wat de voorwaarden voor orthodontie zijn.

Afwijzing aanvullende verzekering

Gaat u een aanvullende zorgverzekering voor orthodontie aanvragen? Houdt er rekening mee dat u hier alsnog voor kan worden geweigerd. Bij de aanvraag voor een aanvullende zorgverzekering voor orthodontie krijgt u in de meeste gevallen te maken met een medische selectie. U kunt medische vragen voorgelegd krijgen of u dient een tandartsverklaring in te leveren. De zorgverzekeraar heeft de mogelijkheid om uw op basis van de medische selectie af te wijzen.