Vier grote zorgverzekeraars in premie omhoog

Vier grote zorgverzekeraars in premie omhoog

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Premie Menzis bekend gemaakt

Alle grote zorgverzekeraars hebben hun premies bekend gemaakt en het nieuws is niet goed; bij allen gaat de premie omhoog. Vandaag maakte ook Menzis zijn tarieven voor het jaar 2015 bekend, de basisverzekeringen zullen zo’n 9 procent duurder worden in 2015 ten opzichte van 2014. Morgen, op 19 november, moeten alle zorgverzekeraars hun premie bekend hebben gemaakt.

Prijsstijgingen grote verzekeraars

De ‘grote vier’ van verzekeraars verhogen allen hun prijzen. Vandaag maakte ook Achmea voor haar verschillende merken waaronder FBTO en Zilveren Kruis een premiestijging bekend. De verhogingen in premie zijn flink te noemen. Per jaar zullen verzekerden bij Menzis voor de naturaverzekering Menzis Zorgverzorgd zo’n 105 euro meer gaan betalen. Dit komt neer op een maandelijkse premiestijging van 8,75 euro bij een eigen risico van 375 euro.

Verschillende zorgverzekeraars geven als reden van de premieverhoging de overheveling van zorgtaken die nu onder de AWBZ vallen naar de zorgverzekeraar aan. Ook de verhoogde rekenpremie (het bedrag dat een zorgverzekeraar een verzekerde minimaal moet vragen om de zorgkosten te kunnen dekken) wordt als reden aangevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.