Wat kun je doen tegen hooikoorts?

Wat kun je doen tegen hooikoorts?

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Hooikoorts is een vervelende aandoening die wordt veroorzaakt door pollen of stuifmeel. Het zorgt veelal voor niesbuien en een verstopte neus in zowel het voorjaar als de zomer. Bovendien kun je er tranende ogen van krijgen of juist ontzettend moe van worden. Terwijl veel mensen uitzien naar het voorjaar, houden mensen met hooikoorts hun hart vast. Gelukkig is er het een en ander dat je kunt doen om hooikoorts tegen te gaan!

Breng een bezoekje aan de huisarts

Voor hooikoortspati├źnten is het niet altijd eenvoudig om de juiste soort medicatie te vinden. Gelukkig weet een huisarts vaak raad. Daarom loont het om zeker eens langs te gaan. Naast medicatie kan een huisarts je ook helpen inzake een allergietest. Dit geeft jou wat meer inzicht van welke allergie├źn je het meeste last hebt.

Vermijd pollen

Pollen bevinden zich hoofdzakelijk op het platteland. Mensen met hooikoorts hebben in de stad vaak weinig last van hun aandoening. Dit heeft alles te maken met het drukke verkeer in de stad die ervoor zorgt dat pollen opwaaien. Bovendien is het strand ook de perfecte locatie om pollen te vermijden. Wellicht tijd om een strandvakantie te boeken?

Zoenen

Uit Japans onderzoek blijkt dat zoeken een perfecte remedie is hooikoortsklachten te doen verminderen. De stof histamine wordt na een half uurtje steeds minder. Het is juist deze stof die ervoor zorgt dat je niest, snotterig bent en last hebt van tranende ogen.

Houd je huis schoon

Voor mensen met hooikoorts is het belangrijk om hun huis goed schoon te houden. Dit betekent dat je regelmatig moet stofzuigen, zeker in het voorjaar. Wil je pollen buitenshuis houden? Zorg dan voor horren en hordeuren. Daarmee houd je veel pollen buiten de deur. Heb je huisdieren rondlopen? Zorg er dan voor dat je de vacht regelmatig schoonmaakt. De vacht van jouw viervoeters zitten namelijk vol stuifmeel.

Niet wrijven

Je weet zelf hoe lastig het is om niet in je ogen te wrijven bij een verkoudheid. Bij hooikoorts is dit nog veel moeilijker. Toch is het beter om niet in je prikkende ogen te wrijven. Je kunt beter een nat washandje gebruiken om je ogen schoon te houden.

Gebruik vaseline

Vaseline werkt goed tegen hooikoorts, zeker als je het rondom je ogen en neus smeert. Stuifmeel wordt daardoor deels opgevangen en dit voorkomt de nodige hooikoortsklachten.

Op het juiste tijdstip gaan sporten

Ben je fanatiek sporter en doe je aan hardlopen? Probeer dan zo vroeg mogelijk in de ochtend te sporten of word pas actief na een regenbui. Op deze tijdstippen heb je namelijk het minst last van pollen. Bij droog en warm weer kun je de buitenlucht beter mijden. Breng dan liever een bezoekje aan de sportschool.

Koop een zonnebril

Last but not least: draag zoveel mogelijk een zonnebril bij warm weer. Daarmee voorkom je dat stuifmeel rechtstreeks in je ogen terechtkomt. Draag de zonnebril gedurende de gehele zomer, zelfs als het bewolkt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.