Wat verandert er aan jouw zorgverzekering in 2017?

Wat verandert er aan jouw zorgverzekering in 2017?

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

In 2017 gaat er op het gebied van zorgverzekeringen weer flink wat veranderen. Waar het vorig jaar relatief rustig was, is dat nu niet het geval. Nu alle zorgverzekeraars hun premies hebben bekend gemaakt, is het voor verzekerden tijd om het een en ander uit te gaan zoeken en keuzes te maken voor het nieuwe verzekeraars. Natuurlijk dien je dan wel op de hoogte te zijn van de veranderingen voor 2017. Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Je bent als verzekerde duurder uit

Hoe je het ook went of keert, je bent in 2017 als verzekerde duurder uit. Hoewel het eigen risico gelijk blijft op 385 euro per jaar, stijgt de zorgpremie wel. Er is geen sprake van een geringe stijging, deze is eerder fors te noemen. Gemiddeld komt de basispremie in 2017 uit op 109,96 euro. Bij sommige verzekeraars is het premieverschil in vergelijking met vorig jaar zo’n 10 of 11 procent. Alleen daarom al loont het om de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Waarom stijgt de premie zo fors?

Veel verzekerden voelen zich een klein beetje belazerd door de minister van Volksgezondheid. Deze had in september aangegeven dat ze een premiestijging voorzag van zo’n 3,50 euro. Dit is echter duurder uitgevallen dan gepland. Verzekeraars geven hier als reactie op dat het basispakket in 2017 wordt uitgebreid, dat meer mensen gebruikmaken van zorg en dat hun reserves aan het slinken zijn. Waar verzekeraars voorgaande jaren nog hun reserves inzetten om een forse premiestijging te beperken, is dit nu niet langer het geval.

Welke inhoudelijke wijzigingen zijn er in het basispakket?
Wat zijn de definitieve wijzingen voor 2017 in het basispakket van de zorgverzekering? Wij zetten alles voor je uiteen:

  • Plastische chirurgie komt terug in basispakket
  • NIPT-test voor alle vrouwen
  • Eerstelijnsverblijf wordt vergoed
  • Eigen risico bepaalde zorgvormen vervalt
  • Meer fysiotherapie voor etalagebenen
  • Leeftijd vergoeding kunsttanden verhoogd

Wat kun je doen om de kosten zoveel mogelijk te drukken?

Er zijn natuurlijk diverse maatregelen die je kunt treffen om de kosten voor jou persoonlijk zoveel mogelijk te drukken. Het loont in ieder geval om de verschillende verzekeraars eens met elkaar te vergelijken. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgpolis is 25,10 euro per maand. Het onderzoeken waard dus. Verder kun je natuurlijk overwegen om je aanvullende verzekering op te zeggen. Dit kan je een premiebesparing opleveren van zo’n 20 euro per maand. Kortom, vergelijk, bespaar en schrap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.