Ziekenhuizen bezig met eigen zorgverzekering

Ziekenhuizen bezig met eigen zorgverzekering

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

De vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) werkt aan een nieuwe zorgverzekering. Volgens hen zal deze Beter Dichtbij Polis zorgen voor zorg van hoge kwaliteit zonder dat patiënten daarvoor ver van huis moeten.

Veelbelovend initiatief

De SAZ benadrukt dat ze niet zelf gaat verzekeren, maar dat overlaat aan een bestaande verzekeraar waarmee de plannen verder worden uitgewerkt. Ondertussen is er ook een tweede verzekeraar die interesse heeft getoond voor het initiatief.

Adviesbureau BOOZ heeft in opdracht van de SAZ een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Het bureau vindt de polis ‘veelbelovend’. De patiëntenfederatie NPCF heeft de vereniging laten weten de doelstellingen van de nieuwe polis te ondersteunen.

Zorgverzekeringen Goedkoper

De verwachting is dat de polis van SAZ 5 tot 10 procent goedkoper zal zijn dan vergelijkbare polissen. ‘Dat kan omdat de zorg voor een belangrijk deel wordt ingekocht bij de 40 ziekenhuizen die bij ons zijn aangesloten’, verduidelijkt de vereniging. ‘De polis kan bijdragen aan het behoud van regionale zorginstellingen die een belangrijke impuls vormen voor de regionale economie waarin zij opereren.’

Vind nu de goedkoopste zorgverzekering voor 2015!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.