Zorgboederijen goudmijn

Zorgboederijen goudmijn

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

‘Zorgboerderij blijkt dubieuze goudmijn’, hier kopt de Telegraaf vandaag mee. Uit onderzoek van de krant zou blijken dan zorgboederijen flink geld verdienen over de rug van mensen met een hoge zorgindicatie. Het betreft weer een nieuw hoofdstuk in de fraude met persoonsgebonden budgetten.

Het aantal zorgboederijen is de afgelopen jaren bijna verdrievoudigd, van 591 in 2005 tot 1502 nu. Mogelijk komt dit voort uit de mogelijkheden flink te verdienen aan mensen met een hoge zorgindicatie die jaarlijks tot 70.000 euro aan PGB te besteden hebben.

Een aantal oud-medewerkers van de zorgboederijen maakt melding van frauduleuze omgang met de PGB’s door de zorgboederijen waar ze eerder werkten. Zo werden dagbestedingen in rekening gebracht die nooit plaats hadden en waren begeleiders niet gediplomeerd. Ondanks dat deze groep bij verschillende bevoegde instanties de problematiek aankaartte ondernam niemand actie.

De problematiek zou worden veroorzaakt door de vrije keuze die mensen met een hoge zorgindicatie hebben in het kiezen van de zorgverlener. Deze mensen moeten zelf hun zorgverlener kiezen terwijl een groot gedeelte hiertoe helemaal niet in staat is aldus de oud-medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.