Zorgpremie DSW stijgt

Zorgpremie DSW stijgt

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Traditiegetrouw heeft DSW de zorgpremie voor zijn verzekerden voor het jaar 2016 een week na Prinsjesdag bekend gemaakt. De premie voor 2016 stijgt bij DSW met 3,75 euro per maand. Dit komt neer op 45 euro per jaar. In 2015 was de zorgpremie bij DSW nog gelijk gebleven aan de premie in het voorafgaande jaar. De Schiedamse verzekeraar geeft aan dat de stijging onder andere komt door de vergrijzing.

De cijfers

De premie bij DSW was dit jaar nog 1140 euro, wat 45 euro per jaar goedkoper was dan in 2016. In de Miljoenennota werd de premie zoals bijna elk jaar echter nog hoger geschat, namelijk op 1243 euro. Naast vergrijzing geeft de verzekeraar als redenen voor de stijging de kosten van nieuwe dure medicijnen, duurdere behandelingen en het doorgeven van de kosten van de wijkverpleging naar de verzekeraar. In de afgelopen jaren waren de maandelijkse premies bij DSW als volgt:

  • In 2011: € 99,50
  • In 2012: € 102,50
  • In 2013: € 102,50
  • In 2014: € 95,00
  • In 2015: € 95,00
  • In 2016: € 98,75

De totstandkoming van de premie

Het genoemde premiebedrag voor volgend jaar is gebaseerd op een basisverzekering met een eigen risico van 385 euro, die overigens steeg met 10 euro ten opzichte van 2015. De premies voor de aanvullende verzekeringen zijn nog niet bekend gemaakt. Naar alle waarschijnlijkheid stijgt ook de zorgtoeslag voor Nederlanders met een minimum inkomen, waardoor de premiestijging voor hen gecompenseerd wordt. Dit jaar lag de zorgtoeslag op 78 euro per maand en in 2016 zou deze rond de 84 euro per maand moeten liggen.

Doordat de verzekeraar lagere zorgkosten verwacht dan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voorspelde, kunnen zij een lagere premie aanhouden dan verwacht. Ook door de reserves die de verzekeraar heeft opgebouwd door nieuwe klanten te werven heeft deze het premiebedrag lager weten te houden.

Wat doen de andere verzekeraars

DSW was de eerste verzekeraar die zijn zorgpremie voor 2016 bekend heeft gemaakt. Alle andere verzekeraars moeten vóór 19 november hun premiebedragen bekend gaan maken. De verwachting is dat de verzekeraars hevig met elkaar zullen concurreren, maar dat ook hun premies zullen stijgen. Voorlopig zullen de grote verzekeraars hun premie waarschijnlijk nog niet bekend maken en een prijzenoorlog voeren, zoals in de voorafgaande jaren het geval was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.