Zorgtoeslag Jongeren

Zorgtoeslag Jongeren

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Wat is zorgtoeslag eigenlijk?

Wow, de gemiddelde premie voor een basiszorgverzekering ligt dus rond de 100 euro per maand. Dat is natuurlijk een hoop geld. Van dat bedrag kun je immers genoeg leuke dingen doen. Of die premie ook voor jou rond de 100 euro zal liggen, kun je heel simpel checken via onze site. Toch betaal je elke maand niet die 100 euro aan premie. Dat komt omdat je elke maand van de Belastingdienst ook zorgtoeslag ontvangt. Dat is een persoonlijke tegemoetkoming van de Nederlandse overheid om de premie voor de zorgverzekering voor iedereen betaalbaar te houden. Hoeveel je krijgt, hangt af van je gezinssituatie (alleenstaand, samenwonen, kinderen etc.) en de hoogte van je inkomen.

Krijg ik wel zorgtoeslag?

Recht op zorgtoeslag hebben alleen mensen met een niet te hoog verzamelinkomen (dit is je totale inkomen). Voor alleenstaanden ligt die grens dit jaar (2012) bij maximaal 35.059 euro. Voor iemand met een partner die ook zorgtoeslag ontvangt, mag het maximale gezamenlijke verzamelinkomen niet hoger zijn dan 51.691 euro. Check dus goed of je wel recht hebt op het krijgen van zorgtoeslag. Ben je student of woon je nog thuis? Dan is de kans heel erg groot dat je gewoon recht hebt op zorgtoeslag. Of je moet al een goede baan hebben en dus al (te) veel verdienen.

Check hoeveel geld je over kan houden

Vergeet dus niet om je zorgtoeslag aan te vragen. Dat kun je heel gemakkelijk online doen via de site van de Belastingdienst. De meeste jongeren ontvangen een zorgtoeslag van €69,- per maand. Dat bedrag kun je dus weer wegstrepen tegenover het betalen van je premie. Wanneer je dus een premie van 100 euro per maand zou moeten betalen, dan kun je daar de zorgtoeslag dus nog vanaf halen en hou je 31 euro over. Of je kunt nog minder over houden. Sommige zorgverzekeraars bieden een nog lagere premie aan. Wil je weten welke dat zijn? Check en vergelijk jongeren verzekeringen.

26-10-2012: Zojuist is de afschaffing zorgtoeslag bekend geworden, 2014 wordt de zorgtoeslag waarschijnlijk afgeschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.