Zorgverleners mengen zich in concurrentiestrijd zorgverzekeraars

Zorgverleners mengen zich in concurrentiestrijd zorgverzekeraars

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Fysiotherapie

‘U krijgt een goede behandeling van uw fysiotherapeut, maar krijgt u die ook van uw zorgverzekeraar?’ Dit is het motto van de actie van fysiotherapeuten om hun vaste cliënten te adviseren over aanvullende zorgverzekeringen. Zij mengen zich hiermee in de concurrentiestrijd tussen de verschillende zorgverzekeraars.

Overstappen

Het doel van deze actie is om cliënten bewust te maken en te overtuigen dat overstappen op een andere zorgverzekeraar positief kan uitpakken. Zorgverleners gaan steeds meer een adviserende rol spelen met de hoop meer beweging te krijgen op het gebied van zorgverzekeringen. Sinds de invoering van de zorgverzekeringswet in 2006 is driekwart van de verzekerden nog nooit overgestapt op een andere zorgverzekering. Er is al eerder een actie gestart om verzekerden aan te sporen over te stappen op een andere zorgverzekering. In 2007 kwamen apothekers met de campagne ‘Slikt u alles van uw zorgverzekeraar?’

Adviserende rol zorgverzekeraars

Zorgverleners staan vrij om advies te geven over zorgverzekeringen. Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat het wel van belang is dat verzekerden hun keuze voor een zorgverzekering niet alleen laten afhangen van het advies van een zorgverlener. Ook de kwaliteit van de dienstverlening van de zorgverzekeraar is bijvoorbeeld een belangrijk aspect bij de keuze voor een zorgverzekeraar. Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland geeft aan dat het prima is als zorgverleners hun cliënten adviseren over zorgverzekeraars, mits dit binnen de opgestelde spelregels gebeurt. Een woordvoerder van de brancheorganisatie laat weten dat mensen niet alleen de keuze hebben uit zorgverzekeraars, maar dat er op het gebied van fysiotherapie ook veel keuze is. “Er zijn grote verschillen op het gebied van fysiotheraptie en daarom kan het heel nuttig zijn wanneer iemand advies krijgt van de fysiotherapeut”. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat over de spelregels betreft het adviseren van zorgverzekeraars en gaat de adviserende rol van de fysiotherapeuten verder onderzoeken.

Vergoedingen fysiotherapie

Volwassenen (vanaf 18 jaar) dienen de eerste twintig fysiotherapie behandelingen zelf te betalen, de rest betaalt de zorgverzekeraar. Dit geldt echter alleen voor mensen die een chronische aandoening hebben die vermeld staat op de lijst van chronische aandoeningen. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. Voor jongeren tot 18 jaar worden de eerste achttien behandelingen vergoed. Zijn er meer behandelingen nodig? Deze worden alleen vergoed wanneer er sprake is van een chronische aandoening. Er is voor zowel volwassenen als jongeren tot 18 jaar de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten zodat de rest van de behandelingen ook vergoed worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.