Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Door over te stappen van zorgverzekering kan jaarlijks tot honderden euro’s bespaard worden. Waar moet je op letten wanneer je zorgverzekeringen vergelijkt?

Hoeveel eigen risico?

In 2012 is het wettelijk verplichte eigen risico vastgesteld op minimaal 220 euro. Dit is het bedrag dat je zelf dient te voldoen in het geval van zorgkosten. Het eigen risico heeft de oude regeling van no-claim korting vervangen. Het is mogelijk het eigen risico vrijwillig te verhogen in stappen van 100 euro tot maximaal 720 euro. Voor 2013 is het wettelijk eigen risico vastgesteld op 350 euro.

Enkele zorgkosten zoals huisartsbezoeken, veel gebruikte medicijnen en ziekenhuisbezoeken (op artsenvoorschrift) is vrijgesteld van het eigen risico. Deze kosten hoef je daarom niet zelf te voldoen.

Een hoger eigen risico leidt tot een lagere premie. Logisch, want hoe meer eigen risico hoe meer kosten je zelf zult moeten voldoen wanneer je zorg nodig hebt. Het is echter alleen verstandig voor een hoog eigen risico te kiezen wanneer je de verwachting hebt weinig zorgkosten te maken in een jaar. Ook moet je natuurlijk de financiëe draagkracht hebben mocht je toch kosten maken.

Vergelijken op dekking

Voor iedereen is andere dekking belangrijk. De dekking van de wettelijk verplichte basisverzekering is door de staat vastgessteld. Daarom is de dekking voor het basispakket bij alle zorgverzekeraars gelijk. Je kunt je echter ook aanvullend verzekeringen voor veel zorgkosten, hiervoor bieden zorgverzekeraars aanvullende zorgverzekeringen aan. Deze lopen uiteen van extra dekking voor tandarts en mondzorg tot extra dekking voor psychologische hulp of alternatieve geneeswijzen. Op GoedkoopsteZorgverzekering.nl vind je eenvoudig de goedkoopste zorgverzekeringen van 2015.

Vergelijken op premie

Natuurlijk is de premie die je betaalt voor je verzekering belangrijk. De premie hangt weer sterk af van het gekozen eigen risico en de gekozen dekking. Vooral voor aanvullende zorgverzekeringen loopt de premie tussen verzekeraars sterk uiteen. Dit is vooral terug te voeren op de vrije zorgkeuze en de servicegraad van de verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden klanten bijvoorbeeld hulp bij het vinden van de juiste zorgverlener bij ziekte. Bij verzekeraars met vrije zorgkeuze is de vergoeding voor behandelingen overal gelijk en kun je dus zelf kiezen waar je zorg afneemt. Verzekeraars zonder vrije zorgkeuze hebben overeenkomsten met zorgverleners om de kosten onder controle te houden. De behandelingen bij deze zorgverleners worden dan vaak geheel vergoed terwijl bij andere zorgverleners waar geen afspraken mee zijn slecht een percentage van de behandeling wordt vergoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.