Zorgverzekering Anno12 niet van start

Zorgverzekering Anno12 niet van start

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

De nieuw opgerichte, cooperatieve zorgverzekeraar Anno12 gaat niet van start in 2014. De nieuwe verzekeraar kan niet mee in de prijzenslag die is losgebarsten onder zorgverzekeraars. Omdat Anno12 in 2014 voor het eerst van start zou gaan kan de kersverse verzekeraar zich niet veroorloven met verlies verzekeringen te verstrekken.

“We wisten, als dit gaat gebeuren, is het voorbij, dan kunnen we in januari niet beginnen. Als nieuwkomer kunnen we niet op tegen deze bedragen” aldus Rob Adolfsen, een van de vijf oprichter van Anno12. Gevestige zorgverzekeraars kunnen de premie verlagen doordat de financiële eisen voor verzekeraars zijn versoepeld.

Na het ophalen van een half miljoen via crowdfunding heeft Anno12 op 1 juli van dit jaar een vergunning aangevraagd bij de Nederlandse Bank. De verzekeraar onderscheidt zich door in cooperatievorm te opereren waarbij verzekerden door middel van ledencertificaten ook aandeelhouder van het bedrijf. Anno12 heeft 10.000 verzekerden nodig om levensvatbaar te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.