Zorgverzekering Senioren

Zorgverzekering Senioren

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Ouderen, senioren en 50-plussers stellen vaak andere eisen aan een zorgverzekering. Zo zijn onder andere goede dekkingen voor fysiotherapie en geneesmiddelen belangrijk. Dit maakt het vinden van een goede zorgverzekering niet altijd even makkelijk. Daarom helpen wij u graag met het vinden van de voor u juiste zorgverzekering voor senioren.

Wat heb ik nodig?

Als oudere heb je niet per se een uitgebreidere zorgverzekering nodig. Er zijn dekkingen die juist op latere leeftijd minder of helemaal niet relevant zijn. Denk daarbij aan kraamzorg, verloskundigenhulp en orthodontie. Deze dekkingen kunt u bij het vergelijken van zorgverzekeringen ook buiten beschouwing laten.

Speciale pakketten en acceptatieplicht

Veel verzekeraars hebben speciale pakketten voor u samengesteld. Hierbij gaat het vooral over aanvullende verzekeringen die u naast de basisverzekering kunt afsluiten. Ze bestaan vooral uit dekkingen die speciaal gericht zijn op de oudere doelgroep. Let op: voor aanvullende verzekeringen geldt géén acceptatieplicht. Dat betekent dat een verzekeraar u voor deze verzekering niet hoeft te accepteren.

Voor de basisverzekering geldt de acceptatieplicht wél. De dekking van de basisverzekering wordt door de overheid vastgesteld. Er bestaat dus geen speciale basis zorgverzekering voor ouderen. Wel kun je als oudere kiezen voor een collectieve zorgverzekering via bijvoorbeeld een ouderenbond. Omdat dat een collectieve verzekering is, kun je vaak korting op je premie krijgen. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Op zoek naar de goedkoopste ouderen zorgverzekering? Vergelijk nu en vind een ouderen zorgverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.