Zorgverzekering voor veel mensen onbetaalbaar

Zorgverzekering voor veel mensen onbetaalbaar

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Voor veel mensen is de zorgverzekering financieel niet meer op te brengen. Elke maand hebben enkele duizenden klanten geen geld meer voor de verzekering. Dat blijkt uit een rondgang langs vier grote verzekeraars. De betalingsregeling zorgt ervoor dat verzekerden in geldnood het verschuldigde bedrag in termijnen kunnen terugbetalen. Het aantal klanten dat een betalingsregeling wil treffen neemt toe ten opzichte van vorig jaar. De zorgverzekeraars verwachten dat die stijging doorzet.

Versoepeling betalingsachterstand zorgpremie

Menzis krijgt per dag zo’n 200 aanvragen binnen voor een betalingsregeling. Vorig jaar waren er dit nog 100 per dag. “Wij verwachten dat die groep mensen met financiële problemen alleen maar groter wordt, aldus Richard Lancée woordvoerder van Menzis. Door de groeiende groep schuldenaars heeft CZ besloten soepeler om te gaan met betalingsachterstanden.

Sancties wanbetaling zorgpremie

Betalingsproblemen doen zich vooral voor bij zorgverzekeraars. Dit komt omdat zorgverzekeraars weinig mogelijkheden hebben om sacties op te leggen. Op dit moment komen verzekerden die zes maanden of langer niet balen in een wanbetalingsregeling van het College van Zorgverzekeringen (CvZ). Het CvZ kan het verschuldigde bedrag inhouden op het salaris van de wanbetaler.

Bekijk alle goedkope zorgverzekeringen op een rij en vind de zorgverzekering die het beste bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.