Zorgverzekering voor gezinnen

Een zorgverzekering voor het hele gezin? Dat klinkt makkelijk en lijkt de beste optie. Meestal is dat echter niet zo. Omdat ieder gezinslid andere zorg nodig heeft, is het belangrijk om dit per persoon te bekijken. Kinderen onder de 18 daarentegen zijn automatisch meeverzekerd op de polis van de ouders. In dat geval is een zorgverzekering voor gezin natuurlijk wel altijd van toepassing. Maar nog steeds kan één van de ouders kiezen voor een andere zorgverzekeraar, een ander pakket of verschillende aanvullende modules.

Kinderen boven de 18 maar nog wel thuiswonend hebben hun eigen zorgpolis. Wij maken het een stukje makkelijker met onze uitgebreide pagina’s met info en bovendien met onze zorgvergelijker waarmee je eenvoudig voor ieder op zich kunt vergelijken welke zorgverzekering het beste is. Hiermee heb je snel antwoord op de vraag; welke zorgverzekering past het beste bij mij?

Overstappen

Voor 1 januari kun je kiezen voor een nieuwe zorgverzekering voor je gezin. Het overstappen begon op 12 november; toen werden alle nieuwe premies bekend gemaakt. Wanneer je overstapt wordt de huidige zorgverzekering automatisch opgezegd door de nieuwe zorgverzekeraar. Het is ook mogelijk om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten bij een andere zorgverzekeraar dan waar de basisverzekering loopt.

Tips voor gezinnen

  • Het is verstandig uw kinderen bij de ouder mee te laten verzekeren die de zorgverzekering met de beste dekkingen heeft.
  • Wanneer u kinderen heeft is het verstandig om een aanvullende verzekering voor orthodontie en/of brillen en lenzen mee te nemen.
  • Sluit niet te snel een nieuwe zorgverzekering af, maar neem de tijd om verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken om zo een passende verzekering te vinden voor gezinnen
  • Er kan flink bespaard worden op de maandelijkse premie wanneer het eigen risico vrijwillig verhoogd wordt. Bedenk goed of dit verstandig is voor u en uw gezinsleden.
  • Uw kinderen worden niet automatisch meeverzekerd. De gegevens van uw kinderen moeten apart ingevuld worden.

Wijzigingen in 2021

Het eigen risico zal aankomend jaar wederom gelijk blijven, namelijk 385 euro. Zoals elk jaar zullen er wel een aantal wijzigingen worden doorgevoerd in het basispakket. De dekking is over het algemeen vooral uitgebreid, er is weinig gekort op zorg dus. Met het oog op corona zijn er ook wat dingen bijgekomen, die zeker voor het gezin van belang kunnen zijn.

Verzorging minderjarigen
Verzorging van minderjarigen waaronder hulp bij wassen en innemen van medicatie die samenhangt met zorg die het kind nodig heeft wordt vergoed vanuit het basispakket. In 2018 zal de zorgverzekeraar weer een deel van de verantwoordelijkheid voor zorg voor kinderen thuis overnemen van de gemeente. Voor wat er precies wijzigt in de situatie van uw gezin, mocht u een kind met een intensieve zorgvraag hebben, kunt u contact opnemen met uw kinderverpleegkundige of het Juiste Loket

Vervoer kankerpatiënten
Zittend vervoer van kankerpatiënten die immunologietherapie ondergaan van- en naar de behandelingslocatie wordt vergoed vanuit het basispakket.

De 4 goedkoopste zorgverzekeringen van 2021:

Goedkoopste restitutiepolis (100% vrije zorgkeuze) bij OHRA
€110,08 / maand
9.2
beoordeeld door 264 mensen
Bekijken
ZieZo van Zilveren Kruis
€87,25 / maand
8.7
beoordeeld door 427 mensen
Bekijken
De Friesland
€91,00 / maand
8.3
beoordeeld door 187 mensen
Bekijken
Just
€91,70 / maand
8.4
beoordeeld door 240 mensen
Bekijken