Overstappen: check je polis en stap over!

Overstappen Zorgverzekering 2021

Elk jaar tussen 12 november en 31 december is het weer tijd om je zorgverzekering te vergelijken. Alleen in die periode kan je met je zorgverzekering overstappen namelijk. Omdat de premies in 2021 wederom flink stijgen, en omdat collectieve kortingen bijna tot het verleden behoren, loont het echt de moeite om te kijken of jij nog wel goed zit. Waarschijnlijk kun je bij een andere zorgverzekeraar veel goedkoper! Overstappen van zorgverzekering is helemaal niet ingewikkeld. Je nieuwe zorgverzekering gaat automatisch in op 1 januari en je oude wordt opgezegd door je nieuwe maatschappij. Het is dus een kwestie van een nieuwe kiezen, je gegevens invullen en de rest heb je geen omkijken meer naar.

Je overstap regelen in 5 stappen

  1. Maak een goede vergelijking vooraf. Je keuze voor een restitutiepolis of een naturapolis is belangrijk. Vrije zorgkeuze? Kies voor de restitutievariant.
  2. Aanvullende zorg nodig? Gebruik de uitgebreide zorgvergelijker op onze website om de juiste verzekering te vinden die past bij wat jij nodig hebt.
  3. Keuze gemaakt? Klik eenvoudig door naar de website van de zorgverzekeraar. Daar vul je veilig jouw gegevens in.
  4. Jouw nieuwe zorgverzekeraar regelt de rest. Opzeggen is dus niet nodig bij je oude verzekeraar; je oude polis stopt vanzelf.
  5. De laatste stap is de leukste: genieten van je goedkope zorgverzekering in 2021!

Zorgverzekering vergelijken

Wil je meer bedenktijd? Zeg je huidige zorgverzekering op voor 31 december, en je mag heel januari nog een andere kiezen!

De 4 goedkoopste zorgverzekeringen van 2021:

Goedkoopste restitutiepolis (100% vrije zorgkeuze) bij OHRA
€110,08 / maand
9.2
beoordeeld door 264 mensen
Bekijken
ZieZo van Zilveren Kruis
€87,25 / maand
8.7
beoordeeld door 427 mensen
Bekijken
De Friesland
€91,00 / maand
8.3
beoordeeld door 187 mensen
Bekijken
Just
€91,70 / maand
8.4
beoordeeld door 240 mensen
Bekijken

blank

Hoe stap ik over naar de goedkoopste zorgverzekering?

Elk jaar weer de goedkoopste zorgverzekering vinden is een hele uitdaging. Voordeel is wel dat het overstappen zelf erg makkelijk is. Je klikt vanaf onze website door naar de website van de zorgverzekeraar en daar vul je (100% veilig dus) je gegevens in. Vervolgens gaan ze voor je aan de slag; je hoeft zelf niks meer doen. Je oude verzekering wordt door hun in kennis gesteld en je polis wordt opgezegd. Per 1 januari ben jij verzekerd met je nieuwe zorgverzekering. Overstappen is dus een fluitje van een cent!

Tussentijds overstappen andere zorgverzekering?

In slechts enkele gevallen kan er gedurende het jaar worden overgestapt. We lichten de meest voorkomende gevallen hier toe:

Zorgverzekering opzeggen? Niet nodig!

Je hoeft je oude zorgpolis niet opzeggen. Als je overstapt naar een nieuwe zorgverzekering, krijgt je oude verzekeraar automatisch een bericht hiervan. Vanaf 1 januari zal je oude polis vervallen en betaal je alleen nog maar aan de nieuwe maatschappij. Geen zorgen dus over dubbele kosten, dat is onmogelijk!

Wel kan het zijn dat je bijvoorbeeld via onze website bij je huidige verzekeraar goedkoper terecht kunt dan de polis die ze je hebben aangeboden. In dat geval zeg je die op, en sluit je via onze website je nieuwe zorgverzekering af voor een lagere prijs.

Na 31 december overstappen, kan dat nog?

Dat is mogelijk ja! Als je meer bedenktijd wilt kun je er voor kiezen om je huidige verzekering zelf op te zeggen. Als je dat voor 31 december hebt gedaan, dan heb je nog t/m eind januari (2021) om een nieuwe zorgverzekeraar uit te zoeken. Op die manier maak je het voor jezelf een stuk makkelijker.

Je bent wel verplicht om dan ook daadwerkelijk eentje gekozen te hebben, anders kan je een boete verwachten. Wacht nooit tot het laatste moment dus!