Goedkoopste Zorgverzekering voor studenten

Je bent vanaf je 18e jaar verplicht een eigen zorgverzekering te hebben. Studenten vinden het vaak belangrijk om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering te hebben. Nu zijn er gelukkig speciale voordelige studenten zorgverzekeringen met een lagere maandpremie. Het is belangrijk om een zorgverzekering te kiezen die het beste bij je past zodat je niet onnodig teveel betaalt. Vergelijk nu snel en eenvoudig en vind de beste en goedkoopste zorgverzekering voor studenten.

 

Hoe gaat het overstappen?

Je kan elk jaar overstappen naar een andere zorgverzekering. Zorg er wel voor dat je dit voor 1 januari 2024 geregeld hebt. Je hoeft je bij het overstappen geen zorgen te maken over het opzeggen van je huidige zorgverzekering; de nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgverzekering automatisch voor je op. Wil je ook een aanvullende verzekering afsluiten? Dit hoef je niet perse bij dezelfde zorgverzekeraar te doen als waar je basisverzekering loopt. Dat is echter wel het makkelijkste omdat je anders bij meerdere zorgverzekeraars zorgkosten moet claimen. Maak het als student niet onnodig ingewikkeld.

Tips voor studenten

  • Zorg dat je niet onnodig teveel betaalt; voor studenten telt ieder dubbeltje. Daarom is het voor jou extra slim om goed alle zorgverzekeringen te vergelijken en te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering 2023 voor studenten.
  • Wanneer je verwacht het eigen risico niet op te maken, kan je ervoor kiezen het eigen risico vrijwillig te verhogen. Hierdoor krijg je korting op je maandelijkse premie en kan je per jaar flink geld besparen. Houd er wel rekening mee dat wanneer er toch zorgkosten gemaakt zijn, deze dan ook uit eigen portemonnee betaald moeten worden.
  • Vind je het moeilijk om een goede zorgverzekering te vinden die het beste studenten past? Vraag je ouders om hulp bij het zoeken van de juiste zorgverzekering.
  • Sluit niet te snel een nieuwe zorgverzekering af. Neem de tijd om verschillende zorgverzekeringen te vergelijken om zo de beste zorgverzekering voor studenten te vinden.
  • Controleer of jij ook recht hebt op zorgtoeslag. De meeste studenten en scholieren komen hier zeker voor in aanmerking. Je krijgt een groot deel van je zorgpremie terug via de zorgtoeslag!

Wijzigingen komend jaar: de goedkoopste studenten zorgverzekering 2024

Elk jaar stelt het kabinet veranderingen vast voor het nieuwe jaar. Zo is er reeds vastgesteld dat het eigen risico voor 2024 en 2025 gelijk zal blijven op 385 euro. Overige veranderingen voor 2024 zullen in de loop van dit jaar bekend worden gemaakt.

Zorgverzekering app voor studenten

Steeds meer studenten zorgverzekeringen bieden een app aan. Dit is zeer handig om bijvoorbeeld snel je zorgkosten te declareren. Ook kun je vaak direct zien wat je wel en niet vergoedt krijgt, en kun je via de zorgverzekering app een vraag stellen aan je verzekeraar. Snel opzoeken en installeren dus!