Studenten Zorgverzekering

Goedkoopste Zorgverzekering voor studenten

Je bent vanaf je 18e jaar verplicht een eigen zorgverzekering te hebben. Studenten vinden het vaak belangrijk om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering te hebben. Nu zijn er gelukkig speciale voordelige studenten zorgverzekeringen met een lagere maandpremie. Het is belangrijk om een zorgverzekering te kiezen die het beste bij je past zodat je niet onnodig teveel betaalt. Vergelijk nu snel en eenvoudig en vind de beste en goedkoopste zorgverzekering voor studenten.

Hoe gaat het overstappen?

Je kan elk jaar overstappen naar een andere zorgverzekering. Zorg er wel voor dat je dit voor 1 januari geregeld hebt. Je hoeft je bij het overstappen geen zorgen te maken over het opzeggen van je huidige zorgverzekering; de nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgverzekering automatisch voor je op. Wil je ook een aanvullende verzekering afsluiten? Dit hoef je niet perse bij dezelfde zorgverzekeraar te doen als waar je basisverzekering loopt. Dat is echter wel het makkelijkste omdat je anders bij meerdere zorgverzekeraars zorgkosten moet claimen. Maak het als student niet onnodig ingewikkeld.

De 4 goedkoopste zorgverzekeringen van 2021:

Goedkoopste restitutiepolis (100% vrije zorgkeuze) bij OHRA
€110,08 / maand
9.2
beoordeeld door 264 mensen
Bekijken
ZieZo van Zilveren Kruis
€87,25 / maand
8.7
beoordeeld door 427 mensen
Bekijken
De Friesland
€91,00 / maand
8.3
beoordeeld door 187 mensen
Bekijken
Just
€91,70 / maand
8.4
beoordeeld door 240 mensen
Bekijken

Tips voor studenten

  • Zorg dat je niet onnodig teveel betaalt; voor studenten telt ieder dubbeltje. Daarom is het voor jou extra slim om goed alle zorgverzekeringen te vergelijken en te kiezen voor de goedkoopste studenten zorgverzekering 2021.
  • Wanneer je verwacht het eigen risico niet op te maken, kan je ervoor kiezen het eigen risico vrijwillig te verhogen. Hierdoor krijg je korting op je maandelijkse premie en kan je per jaar flink geld besparen. Houd er wel rekening mee dat wanneer er toch zorgkosten gemaakt zijn, deze dan ook uit eigen portemonnee betaald moeten worden.
  • Vind je het moeilijk om een goede zorgverzekering te vinden die het beste studenten past? Vraag je ouders om hulp bij het zoeken van de juiste zorgverzekering.
  • Sluit niet te snel een nieuwe zorgverzekering af. Neem de tijd om verschillende zorgverzekeringen te vergelijken om zo de beste zorgverzekering voor studenten te vinden.
  • Controleer of jij ook recht hebt op zorgtoeslag. De meeste studenten en scholieren komen hier zeker voor in aanmerking. Je krijgt een groot deel van je zorgpremie terug via de zorgtoeslag!

Wijzigingen komend jaar: de goedkoopste studenten zorgverzekering 2021

Elk jaar stelt het kabinet veranderingen vast voor het nieuwe jaar. Zo is er dit jaar vastgesteld dat het eigen risico voor 2021 gelijk zal blijven op 385 euro. Ook heeft het kabinet enkele wijzigingen in het basispakket vastgesteld. De meeste hiervan zijn echter niet direct van toepassing op de doelgroep studenten.

  • Herstelzorg na corona wordt altijd door je basisverzekering gedekt
  • Bepaalde geneesmiddelen voor behandeling van kanker zijn toegevoegd aan de basispolis
  • Dagbehandeling vergoeding voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel ook in het basispakket

Zorgverzekering app voor studenten

Verder valt ons op dat steeds meer studenten zorgverzekeringen een app aanbieden. Dit is zeer handig om bijvoorbeeld snel je zorgkosten te declareren. Ook kun je vaak direct zien wat je wel en niet vergoedt krijgt, en kun je via de zorgverzekering app een vraag stellen aan je verzekeraar. Snel opzoeken en installeren dus!