Goedkoopste Zorgverzekering voor jongeren

Vanaf je 18e jaar ben je verplicht een eigen zorgverzekering te hebben. Je kan er ook voor kiezen om dezelfde zorgverzekering te houden als die je had bij je ouders, alleen ben je vaak wel duurder uit dan nodig. Doordat jongeren vaak minder zorgkosten maken, is het voordeliger om een bijpassende zorgverzekering af te sluiten om zo de kosten zo laag mogelijk te houden. Vergelijk nu snel en eenvoudig en vind de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren!

De 4 goedkoopste zorgverzekeringen van 2021:

Goedkoopste restitutiepolis (100% vrije zorgkeuze) bij OHRA
€110,08 / maand
9.2
beoordeeld door 264 mensen
Bekijken
ZieZo van Zilveren Kruis
€87,25 / maand
8.7
beoordeeld door 427 mensen
Bekijken
De Friesland
€91,00 / maand
8.3
beoordeeld door 187 mensen
Bekijken
Just
€91,70 / maand
8.4
beoordeeld door 240 mensen
Bekijken

Overstappen

Wanneer je 18 jaar bent geworden, moet je een eigen zorgverzekering hebben. Je kan overstappen op een andere zorgverzekering en/of je kan een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je moet altijd wel eerst even contact opnemen met je huidige zorgverzekering wanneer je van plan bent om op een andere zorgverzekering over te stappen. Jongeren die ouder zijn dan 18 jaar kunnen natuurlijk ook elk jaar overstappen op een andere verzekering. Dit moet voor 31 december gebeuren.

Tips voor jongeren

  • Bedenk goed of het afsluiten van een aanvullende verzekering verstandig is voor jou als jongere. Wanneer je veel gebruikt maakt van fysiotherapie is het verstandig hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten.
  • Om te besparen op je maandelijkse premie kan je ervoor kiezen om je eigen risico vrijwillig te verhogen. Dit is alleen slim wanneer je verwacht het eigen risico niet te gebruiken.
  • Sluit niet te snel een zorgverzekering af, maar vergelijk goed welke zorgverzekering het beste bij jou past.
  • Jongeren hebben vaak recht op zorgtoeslag, omdat zij niet veel geld verdienen. Vergeet dit niet aan te vragen. Je kunt bij jouw zorgverzekeraar zien hoe je zorgtoeslag moet aanvragen.
  • Vraag je ouders om hulp om zo een goede zorgverzekering af te sluiten.

 

Wijzigingen komend jaar

In 2020 zal het eigen risico gelijk blijven en 385 euro bedragen. Verder zijn er voor het komende jaar alleen maar positieve veranderingen aan het basispakket:

Vergoeding oefentherapie
De eerste 12 sessies oefentherapie bij artrose aan knie- en heupgewrichten worden in 2020 vergoed vanuit het basispakket.

Ziekenvervoer kankerpatiënten
Zittend vervoer van kankerpatiënten die immunotherapie ondergaan van- en naar de behandelingslocatie wordt in 2020 vergoed vanuit het basispakket.