Goedkoopste Tandverzekering 2024 - Zorgverzekering + Tandarts

Hoewel een bezoek aan de tandarts al niet leuk is, zien mensen vaak nog meer op tegen de rekening. Aangezien een gaatje vullen al kan oplopen tot € 126,72 en een wortelkanaalbehandeling wel 500 euro kan kosten is dat niet zo gek.

Door een aanvullende tandverzekering te nemen, dus de juiste zorgverzekering met ruime tandartsvergoeding, kan je dit soort kosten voorkomen. Een tandverzekering begint al bij € 7,65 per maand. Uiteraard is dit tarief afhankelijk van welke dekking je precies nodig hebt.

Verwacht je problemen met je gebit? Sluit voor komend jaar een goede tandpakket af! Maar ook de reguliere controle is heel belangrijk (echt doen!). Hiervoor geldt vaak een volledige 100% vergoeding.

Vergoedingen & Tarieven

De tandarts is niet goedkoop, laten we daar maar mee beginnen. Afhankelijk van de te verwachten behandelingen kan jij een goede keuze maken welke aanvullende tandverzekering je afsluit. Heb je alleen controles nodig en is er verder niks met je gebit aan de hand, dan is de goedkoopste tandartsverzekering misschien wel voldoende. Vergelijk in ieder geval alle pakketten zorgvuldig zodat je niet teveel gaat betalen.

Tarieven tandarts 2024

  • Periodieke controle: € 25,27
  • Controle met foto (2x) en gebitsreiniging (10 min.): € 92,33
  • Vullen van een gaatje €  86,44 (tweevlaksvulling + verdoving)
  • Wortelkanaalbehandeling: € 497,83 (3 kanalen)

Helaas is het onmogelijk om álle tandartstarieven hier te vermelden, maar bovenstaande bedragen geven je hopelijk een goede indicatie om de juiste zorgverzekering met tandartsverzekering te kiezen.

Hoeveel vergoeding heb je nodig?

Weet waar je aan toe bent in 2024...

Voor je een behandeling ondergaat moet de tandarts verplicht een begroting maken. Dit is van toepassing bij behandelingen die meer kosten dan 250 euro. Laat jouw tandarts dit jaar nog de begroting maken en houdt hier rekening mee bij het kiezen van het juiste pakket voor komend jaar!

Pakketten met tandarts vergoedingen