Wat is een collectieve verzekering?

Ik kan via mijn werkgever deelnemen aan een collectieve zorgverzekering, wat houdt dit in?

Antwoorden op deze vraag

Antwoord door GoedkoopsteZorgverzekering.nl op 4 november 2014

Een collectieve (zorg)verzekering is niets meer dan een zorgverzekering die geldt voor een groep mensen. Dit kan verschillende voordelen met zich meebrengen:

  • Collectieven worden vaak afgesloten door werkgevers. Zo kan de werkgever ervoor zorgen dat alle werknemers voordelig voor bepaalde aanvullende dekkingen verzekerd zijn.
  • Omdat de verzekerden zich verenigen hebben ze meer onderhandelingsmacht bij de verzekeraar. Zo kunnen er soms kortingen worden bedongen voor deze groep.
  • Er zijn wel wettelijke beperkingen gesteld voor collectieve zorgverzekeringen in de Zorgverzekeringswet. De collectieve korting op de basisverzekering mag volgens de Zorgverzekeringswet niet meer bedragen van 10%. Voor aanvullende verzekeringen mogen zorgverzekeraars wel zelf bepalen hoe veel korting ze geven.

    Collectieven worden voor allerlei organisaties afgesloten, het is dan ook waarschijnlijk dat u van meer dan één collectief gebruik kunt maken. Zo zijn er collectieven voor werkgevers, sportverenigingen en zelfs goede doelen!

Beantwoord ook deze vraag