De Goedkoopste Basisverzekering 2023

De goedkoopste zorgverzekering was rond middernacht op 12 november weer bekend. Alle zorgverzekeraars hebben dan hun premies voor het nieuwe jaar gepubliceerd. Voor het aankomende jaar is de stijging van de premie aan de hoge kant: circa 9 euro iedere maand erbij. En daarmee kloppen de cijfers waar het kabinet rekening mee houd deze keer wel. Tijdens Prinsjesdag ging men al uit van een stijging van ruim 100e euro op jaarbasis.

Budget zorgverzekering (naturapolis) kiezen in 2023?

Steeds meer mensen kiezen voor een budget zorgverzekering. Met een budgetpolis heb je een aantrekkelijke premie omdat niet alle ziekenhuizen door de zorgverzekeraar gecontracteerd. Wél kan het zo zijn dat het ziekenhuis waar jij je het prettigs bij voelt gewoon is gecontracteerd. Je bent met een budgetpolis, ook wel naturapolis genoemd, in principe gebonden aan de zorgverleners waarmee de verzekeraar een contract heeft. Hierdoor kunnen ze de premie lekker laag houden.

Budgetpolis van verzekeraar ZEKUR

Met 102,95 per maand heb je absoluut de goedkoopste basisverzekering. Maar vergis je eigen niet, let goed op de gecontracteerde zorgverleners.

Is vrije zorgkeuze belangrijk voor je?

Wil je liever niet gebonden zijn aan de contracten die je verzekeraar sluit, kies dan voor een restitutie zorgverzekering. Bij een restitutiepolis heb je altijd alles zelf in de hand. Je kunt dan terecht in elk ziekenhuis en bij elke zorgverlener. Let wel op, want de verzekeraar vergoedt maar tot maximaal 100% van het marktconforme tarief. Heb jij een hele dure fysiotherapeut die 50 euro in rekening brengt voor een behandeling waar normaal 30 euro voor staat? Dan vergoeden ze maar 30 en mag je de rest zelf bijbetalen.

Goedkope combinatiepolis 2023

De voordeligste combinatiepolis is dit jaar af te sluiten bij OHRA. Sinds 2018 bieden zij namelijk de meest goedkope zorgverzekering met vrije artsenkeuze.

Rob Noordhuis
Rob Noordhuis