Hoe duur is de zorgverzekering in 2024?

Inmiddels is het bij de meeste Nederlanders wel bekend dat de kosten van de zorgverzekering wederom omhoog gaan. En niet een beetje. We merken dat meteen aan onze portemonnee. Gemiddeld genomen gaat de zorgpremie met 8,82 euro per maand omhoog, met uitschieters van meer dan 24 euro. Maar hoe duur wordt de zorgpremie in 2024 voor jou?

Zorgverzekering duurder, dit valt er op

Vorig jaar stond op Goedkoopstezorgverzekering.nl verzekeraar VinkVink als nieuwkomer bovenaan het lijstje met de laagste premies. Dat is nu anders, hoewel ze nog steeds een prima zorgpolis aanbieden met bijna de goedkoopste premie. Maar de nummer 1 goedkoopste zorgverzekering 2024 is geworden; FBTO!

Bij FBTO heb je de basisverzekering voor € 131,95 en dat is dus de voordeligste zorgpolis. 

Andere goedkopere labels

De volgende, waaronder de onbekendere labels behoren nu bij de goedkope polissen.

  1. FBTO
  2. VinkVink
  3. De Friesland
  4. United Consumers
  5. Univé

Alhoewel hiervan nog geen cijfers bekend zijn, lijkt het erop dat er massaal gekozen wordt voor de polis van FBTO. Op alle vergelijkingssites komt deze, na het juist instellen van de filters, als goedkoopste basisverzekering 2024 bovendrijven. De rest van de genoemde polissen laten we dan ook vaak links liggen.

Dus hoeveel kost de zorgverzekering?

Er is al een zorgverzekering voor 131,95 per maand. Dat is dus FBTO, met het maximaal eigen risico van 885 euro en een beperkt aantal gecontracteerde zorgverleners.

Dat laatste aspect is wel iets om rekening mee te houden aangezien jij misschien naar een ziekenhuis of arts wil waar FBTO geen contract mee heeft afgesloten. Je kunt er dan voor kiezen om concessies te doen en naar een andere zorgverlener te gaan. Of je zoekt even verder naar de goedkoopste zorgverzekeraar waarmee je wel overal terecht kunt…

Aanvullende verzekeringen

En wil je de basisverzekering combineren met aanvullend, dan komen er snel andere zorgpolissen naar voren. vergelijk de zorgverzekeringen eens met een zorgvergelijker en zie hoe duur de voor jou beste polis in 2024 gaat zijn.

Rob Noordhuis
Rob Noordhuis