Goedkoopste zorgverzekering wederom populair in 2023

Met nog een aantal weken voor de boeg waarin je kunt overstappen, hebben we toch alvast onderzoek gedaan naar het overstapgedrag van onze bezoekers. Wat we voorheen zagen gebeuren, is dat maar liefst 48% van de bezoekers overstapte naar ZieZo, dat was in 2021 de goedkoopste zorgverzekering met een premie van € 87,25 en in 2022: € 89,25. Dat is dus bijna de helft van de overstappers! Deze polis is inmiddels gestopt, en overgaan in een fors duurdere vorm. Het gevolg daarvan is dat er andere zorgverzekeraars interessanter zijn.

Ongeveer 21% kiest voor de goedkope combinatiepolis van OHRA. Voor de DitZo polis “Goede Keuze” kiezen bij ons 12% van de consumenten. De andere 19% is verdeeld over verzekeraars zoals DeFriesland, Hema en Just.

  • 48% kiest voor ZieZo (naturapolis, de goedkoopste zorgverzekering in de lijst)
  • 21% kies voor OHRA (goedkoopste restitutie zorgverzekering op de site)
  • 12% gaat voor DitZo (natura maar wel veel vrije keuze)
  • 19% maakt een andere keuze

Nieuwe zorgverzekering Jaaah nog steeds weinig afgesloten

Een relatief onbekende verzekering (Jaaah) – is nu voor het 3e jaar af te sluiten. We zien echter nog weinig bezoekers die voor deze polis gaan. Dat is bijzonder, aangezien ze een lage premie combineren met de expertise van ONVZ, want daar valt deze verzekering onder.

Welke zorgverzekering moet ik nu kiezen?

Deze vraag is niet in 1 of 2 zinnen uit te leggen. Als je gezond bent en weinig gebruik maakt van zorg is de keus wel simpel; ga voor de goedkoopste. In alle andere gevallen is het belangrijk om goed te vergelijken. Je moet voor jezelf de afweging maken; welke zorg heb ik nodig? Het is ook een beetje afhankelijk van je situatie en leeftijd. Veel jongeren zijn fit en sportief en kunnen dus met een goedkope polis af.

Ben je wat ouder? Maak dan een bewuste keus. Het kan natuurlijk zijn dat je ook nog hartstikke vitaal bent en in dat geval is er weinig aan de hand. Gebruik maken van fysiotherapie zal je premie flink laten stijgen omdat je hiervoor een aanvullend pakket nodig hebt. Dit zit namelijk nooit in de basisverzekering. Eén uitzondering hierop is verlengd tot medio 2023: als je als gevolg van corona fysiobehandelingen nodig hebt, zal dit wel door je basisverzekering vergoedt worden!

Rob Noordhuis
Rob Noordhuis