Record aantal overstappers verwacht

Weinig aanbod van restitutiepolissen zorgt voor veel extra overstappers. Mensen gaan in groten getale shoppen als het gaat om een nieuwe zorgverzekering. De goedkoopste zorgverzekering lokt voor veel consumenten.

Als je niet overstapt betaal je teveel of je dekking wordt minder

Afgelopen jaar zijn er 1,5 miljoen mensen overgestapt. Dat was toen een recordaantal, gemiddeld stappen er maar 1,1 miljoen mensen over per jaar. De reden van de massale overstapgekte vorig jaar had te maken met het verdwijnen van collectieve verzekeringen met korting. Die zijn er dus al een jaar niet meer.

Dit jaar denken we dat er nog meer Nederlanders een andere zorgverzekering gaan kiezen. Er zijn namelijk opnieuw grote veranderingen gaande, waardoor je overstappen écht moet overwegen. Blijven zitten waar je zit is meestal niet verstandig.

  • Restitutiepolissen worden schaars. Menzis is één van de weinige verzekeraars die dit soort polis nog aanbiedt.
  • De stijging van de zorgpremie is extreem! Bijna 110 euro per jaar zijn de premies gestegen. Hier zijn uitschieters bij zoals ZEKUR. Dit was vorig jaar nog een prijsstunter, dit jaar is de polis maar liefst € 292,20 per jaar duurder geworden. Zit je daar? Voor de goedkoopste zorgverzekering zit je dan echt verkeerd en moet je zeker overstappen!
  • Collectieve verzekeringen zijn verdwenen vorig jaar. Dit waren samen ingekochte polissen met korting via bijvoorbeeld de vakbond of je werkgever
  • Steeds meer mensen ontdekken het gemak van online vergelijken en overwegen juist om de goedkoopste zorgverzekering met verhoogd en meestal maximaal eigen risico te nemen.

Hier vergelijken, veilig overstappen bij de verzekeraar

Goedkoopste Zorgverzekering .nl houdt vanzelfsprekend de markt goed in de gaten. En dat doen we om je steeds op de hoogte te houden van de goedkoopste zorgverzekeringen. Je zit dan altijd safe, want wij sturen je direct door naar de website van de zorgverzekeraar. Geen vreemde tussenschakels en geen moeilijk gedoe. Overstappen is binnen 5 minuten geregeld, en je nieuwe verzekeraar zegt altijd je lopende polis op. Mits je de overtap uiterlijk 31 december 2022 regelt. De periode kan je verlengen, wanneer je zelf je eigen polis nu opzegt. Dan heb je tot en met 31 januari 2023 de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. En in iedere situatie kan je bovendien tot 31 januari nog aanvullende polissen activeren.


GoedkoopsteZorgverzekering.nl houdt vanzelfsprekend de markt goed in de gaten. En dat doen we om je steeds op de hoogte te houden van de goedkoopste zorgverzekeringen. Je zit dan altijd safe, want wij sturen je direct door naar de website van de zorgverzekeraar. Geen vreemde tussenschakels en geen moeilijk gedoe. Overstappen is binnen 5 minuten geregeld, en je nieuwe verzekeraar zegt altijd je lopende polis op. Mits je de overtap uiterlijk 31 december 2022 regelt. De periode kan je verlengen, wanneer je zelf je eigen polis nu opzegt. Dan heb je tot en met 31 januari 2023 de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. En in iedere situatie kan je bovendien tot 31 januari nog aanvullende polissen activeren.


Rob Noordhuis
Rob Noordhuis